Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


A fekete paripa - AZ első kaland

2009.07.05

  A fekete paripa - AZ első kaland / Young Black Stallion Nyomtassa ki a filmet Ajánlja a filmet ismerőseinek, barátainak
 
 
Műfaj: Családi , Kalandfilm
Rendező(k): Simon Wincer
Szereplő(k):
Briana Tamini   Patrick Elyas
Richard Romanus    
 
Film száma: 2288
Játékidő: 45 perc
Lemezek: 1 db
 
Kiadó: Buena Vista
Forgalmazó: Buena Vista
 
Feliratok:
magyar Magyar angol Angol
bolgár Bolgár cseh Cseh
görög Görög román Román
szlovák Szlovák  
 
Szinkron:
magyar Magyar 5.1 (DD)
angol Angol 5.1 (DD)
cseh Cseh 5.1 (DD)

Szavazás:  
 [ Statisztika ] 


 
A csillagokra kattintva szavazhat erre a filmre !
A film az 1979-ben készült, nagysikerű és legendás családi kaland, A fekete táltos előzményeiről szól. A nagyszabású, rendkívül látványos produkció különlegessége, hogy ez az első nagyátékfilm, amelyet a Disney az Egyesült Államokban egyre népszerűbb gigantikus, IMAX-mozivásznakra álmodott, ennek köszönhetően a látvány még pazarabb, mint a "hagyományos" technikával készült produkciók esetében.
A helyszín Észak-Afrika, a második világháború végén. A történelem kegyetlen viharai elszakították családjától a kis Neerát, aki egyedül, elhagyatva és reményvesztetten bolyong a sivatagban. Váratlan segítsége akar azonban a lánynak: egy gyönyörű fekete táltos bukkan fel, aki hamarosan igazi lelki társa lesz a kis embernek.
A paripa - akit Neera Shetannak nevez - visszaviszi a lányt nagyapjához, és a hosszú út során barátságuk és az egymás iránti bizalmuk egyre nő. Neera elhatározza, hogy ha hazaérnek, a vad Shetannal benevez városuk évente megrendezett nagy lóversenyére és visszaszerzi nagyapja igaztalanul elveszített becsületét...