Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


filmek és mesék

2009.01.03

 

 

 

Fekete Szépség

(Black Beauty, 1994)

 

A kiscsikó, aki saját maga mondja el élete történetét, amikor a világra jött, még nem tudta mennyi kaland, öröm és bánat vár még rá az életben. A XIX. szá- zadi Angliában egyik gazdájától a másikhoz vetődött, sok furcsa dolog történt vele, sokféle emberrel találkozott, megismerkedett a szeretet érzésével is.


Nemzet: amerikai  Stílus: családi
Hossz: 85 perc

                  Fekete Szépség DVD

  

Vágta

(Seabiscuit, 2003)


Az élet lóverseny. E film három főszereplőjének biztosan az: számukra a lovi kárpótlás mindenért, amit elvesztettek, és jutalom mindazért, amit sosem nyertek meg. Egy karrierje mélypontjára kerülő zsokét, egy szörnyű tragédiákból kilábaló milliomost és egy öregedő cowboyt egymás mellé sodor a véletlen: egy a versenyzéshez túl alacsony ló körül találkoznak, és egy elvarázsolt pillanat megérteti velük, hogy ez a ló megváltoztathatja az életüket. Mert különleges. A különleges ló és a különleges emberek találkozásából aztán olyan fantasztikus események következnek, amelyek nem csak a lóversenyre járók számára válnak emlékezetessé...

Nemzet: amerikai
Stílus: életrajzi, dráma, sport
Hossz: 129 perc
Magyar mozibemutató: 2004. január 15.

Gyerek a nyeregben

Évszám: 2005
Eredeti cím: The Derby Stallion


Tartalom:
A tizenöt éves Patrick édesapja amerikaifutball játékos volt. Jim azt szeretné, ha fia a nyomdokaiba lépne, és profi sportoló lenne belőle. Ám Patrickot sohasem érdekelte a foci, sem a baseball, de még az atlétika sem. A fiú egy blueszenésszel, Houston Jonesszal barátkozik. Az apja azonban rossz szemmel nézi kettejük kapcsolatát. Fiatalon Jones zsoké és lovas edző volt. Amikor kiszabadít egy sérült versenylovat, meg van győződve arról, hogy ezzel az állattal újra a csúcsra juthat. Benevezi a nemzeti akadályversenyre, de csak hat hét van a felkészülésre. Patrick és két másik gyerek segít neki.


Szereplők:

Sarah Blackman... Julie Gillette
Preston Brant... fiatal Houston Jones
K. C. Clyde... Copper Willams
Bill Cobbs... Houston Jones
Zac Efron... Patrick McCardle
Keith Gerchak... Orville Hamner
Russell Haynes... Jockey/Patrick Double
Crystal Hunt... Jill Overton
William R. Moses... Jim McCardle
Michael Nardelli... Randy Adams
Rob Pinkston... Chuck Overton
Tonja Walker... Linda McCardle

 

54129alw6.jpg

Szilaj - A vad völgy paripája

Szilaj - A vad völgy paripája
Szilaj - A vad völgy paripája (Spirit: Stallion of the Cimarron)
Rajz-animáció / Családi / Western, 2002 - amerikai film


Rendezte:Kelly Asbury, Lorna Cook
Főszerepben: Rajzfilmfigurák
         
         
 
 

 

 

Szilaj, a vad és fékezhetetlen paripa társainak vezetője, védelmezője. Egy napon harmonikaszót hoz felé a szél a hegyekből, ő pedig elindul, hogy megtudja az ismeretlen hangok eredetét. A távolban szokatlan fényeket pillant meg, és ez végképp felkelti kíváncsiságát.
Egy tábor tüzét fedezi fel, körülötte pedig furcsa lények - emberek -, akiket szintén sosem látott. Az első találkozás azonban drámai fordulatot hoz: az emberek lasszóval elfogják Szilajt, magukkal viszik, majd eladják a lovasság katonáinak. Az Ezredes megparancsolja, hogy törjék be a lovat, de az egymás után próbálkozó katonák nem járnak sikerrel. Az Ezredes ekkor taktikát vált, kikötözi Szilajt - de enni-inni nem ad neki.
Ekkor felbukkan egy "kétlábú", egy fiatal dakota indián, Kis Patak, aki maga is az ezredes foglya...Stáb:

rendezte
Craig Clyde
producer
Kevin Summerfield
Tonja Walker
forgatókönyv
Kimberly Gough
fényképezte
John Gunselman
zene
Billy Preston

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Horseland lovasklub:

Messze, egy lenyűgözően szép vidéken van egy hely, amelyet úgy hívnak: Horseland Lovasklub.  Az erdő mélyén rejtőzik, zöld legelőkkel és rengeteg hegyi ösvénnyel. Három 11-12 éves kislány és egy velük egykorú kisfiú kalandjait kísérhetjük figyelemmel. Hamar a legjobb barátokká válnak, miközben mindent megtanulnak a lovakról és a lovászkodásról: az idomítás rejtelmeit, a díjugratás izgalmait (és bukásait) és az állatok gondozását. Találkozunk egy elkényeztetett testvérpárral és egy idősebb fiúval, aki mindig rosszban sántikál. De ami igazán különlegessé teszi a Lovasklubot: az állatoknak van egy különleges képessége. A lovak és az istálló körüli jószágok mindannyian tudnak beszélni. Legalábbis egymással. Nézd ezt a vadonatúj sorozatot júliusban a Minimax műsorán.Lehet, hogy te nem szereted a Minimax-ot, de el lehet hinni, hogy ezt az egyetlen rajzfilmet 12-13 sőt lehet hogy nagyobbak is nézik, mindenesetre példát még mi is tudnánk adni rá. Érdeklődj a www.minimax.hu oldalon a műsor időpontjairól!(írd be a keresésbe, hogy horseland)

 

Fenyvesvölgyi kalandok

The Saddle Club

A film ismertetése: A Bonnie Bryant regénye alapján készült filmsorozat egy lovas-iskolában játszódik, ahol a 12 éves tini-lányok a mindennapi elfoglaltságaik mellett már időnként a fiúkról is álmodoznak. A három főhős Carole, Stevie és Lisa bájosak és kedvesek, napjaik vidáman telnek, csak a gonosz Veronica csípős megjegyzései vetnek néha árnyékot a kellemes hangulatra. Fenyvesvölgy pedig maga a gyermekparadicsom, ahol a lovas-élet kalandjaiba nyerhetünk bepillantást, amely tökéletes kikapcsolódást nyújt az egész család számára.

(színes magyarul beszélő ausztrál filmsorozat, 30 perc, 2001)

rendező:  Karinda Parkinson
forgatókönyvíró:  Cory Kinney
forgatókönyvíró:  Helen Steel

szereplő(k):
Sophie Bennett (Stephanie 'Stevie' Lake)
Keenan Macwilliam (Carole Hanson)
Lara Jean Marshall (Lisa Atwood)
Kia Luby (Kristi Cavanaugh)
Janelle Corlass-Brown (Ashley)
Heli Simpson (Veronica di Angelo)
Brett Tucker (Max Regnery)

- sorozat -

(The Saddle Club, 2001)

A sorozat egy lovas-iskolában játszódik, ahol a 12 éves tini-lányok a mindennapi elfoglaltságaik mellett már időnként a fiúkról is álmodoznak. Carole, Stevie és Lisa bájosak és kedvesek, napjaik vidáman telnek, csak a gonosz Veronica csípős megjegyzései vetnek néha árnyékot a kellemes hangulatra.